MICHAEL VAN PEEL - VAN PEEL TOT EVENAAR
Bestel tickets

MICHAEL VAN PEEL - VAN PEEL TOT EVENAAR

Theater Cartouche

TRY OUT

De Noordkaap is niet meer dan een parking en een gift shop aan een kil, mistig uiteinde van het Europese continent. Toch is het al eeuwenlang een magneet voor reizigers en mafketels.

 

Toen Van Peel er zelf heen bolde op zijn oude Vespa tijdens een eindeloze zomer vol lege wegen, bleef hem vooral de sfeer bij langs die laatste kilometers naar de Kaap. Iedereen op dat stukje weg was er bijna, samen onderweg naar de finish. Sommigen al maanden en bijwijlen op de vreemdste manieren; op aftandse moto’s met sidecars vol rommel, met omgebouwde corbillards, op modderige fietsen, steps en skateboards, met de gerestaureerde Mercedes van een overleden grootvader of simpelweg liftend met hun duim. (Of  dus op een oude Vespa, laverend tussen suïcidale rendieren.) Ze waren vertrokken uit België, Spanje, Zuid-Afrika, Rusland, Canada of Myanmar. Al hun verhaallijnen convergeerden heel even op die mythische plek, om vervolgens terug uit te zwermen over de aardbol. Langs hun eigen paden en met hun eigen verhalen en dromen.

 

Nordkapp Stories is ontstaan uit een reeks interviews, bijeen gesprokkeld door een week lang te kamperen op die parking, onder de laatste middernachtzon van 2019.

 

Na het succes van de reisvertelling “Van Peel tot Evenaar”, over onderweg zijn met een Vespa van Antwerpen tot Dakar, zet Michael Van Peel zijn dia-projector terug aan voor een reeks meeslepende verhalen over aankomen op een plek waar de wereld eindigt.  En over de meest omslachtige manieren om die Noordkaap te bereiken. Want de kortste weg is zelden de plezantste.

 

Tekst en spel: Michael Van Peel

Foto’s: Rafaël Balrak en Michael Van Peel

 

Management: Caroline Lanoye