Tot de dood ons scheidt
Bestel tickets

Tot de dood ons scheidt

Theater Cartouche

Edegem, 1955. Het dorp herstelt van een zware klap: een geliefde café-uitbater liet plots het leven. Enkele weken later is Raf, een bevriende uitbater, druk bezig met zijn dag voor te bereiden. Glazen worden gewassen, vloeren worden geboend en klanten begroet. Het lijkt een dag te worden als een andere, tot ook Raf plots het leven laat. Op het eerste gezicht zijn er geen gelijkenissen tussen beide sterfgevallen, maar de politie neemt het zekere voor het onzekere en laat zijn beste detective los op de zaak.

Ondertussen komen oude frustraties opnieuw aan de oppervlakte wanneer blijkt dat Raf meer verborgen hield dan zijn belastingaangifte. Iedereen is plots een verdachte. En waar is Raf naartoe?

 

"Tot de dood ons scheidt" is niet zomaar een ouderwetse ‘whodunit’. Doorbroken wanden, lijken die uit kasten vallen en mannen die liever in kasten blijven zitten… Kijkers genieten van een lach en een traan in deze tragikomedie die de grenzen opzoekt van wat kan en wat niet. Het absurde kruist het pad van het alledaagse in "Tot de dood ons scheidt".

 

“Topkwaliteit van een gemiddeld semi-hoog niveau” - De Standaard van Edegem

 

“Tsjechov kon het niet beter” - De Morgen van Gisteren

 

“Harry Potter, maar dan zonder alle fantasie” - Jens De Wit, schrijver, regisseur, filosoof