Azen
Bestel tickets

Azen

Schoolbond

De lesgevers van Jeugdtheater Schoolbond spenderen nogal graag tijd samen, zo graag zelfs dat ze in de zomer samen een stuk in elkaar steken zodat ze een excuus hebben om bijna iedere dag met elkaar op te trekken.
Deze zomer was Azen van Dimitri Leue hun toevlucht. Na vele repetities en zoektochten naar urinoirs konden ze deze zomer schitteren met hun zelfgemaakte voorstelling waar het publiek blijkbaar toch van genoten heeft. Omdat slechts twee maal spelen wat jammer is na zoveel werk besluiten Schoolbondtheater en Toneellabo Arlecchino om de handen in elkaar te slaan om deze productie nogmaals te laten plaatsvinden.

---

Een vaandeldrager is per definitie een loser, een opzijgeschoven pion van de afgedankte sokkendivisie en Jago is slechts een vaandeldrager. Geen luitenant zoals Cassio en al zeker geen generaal zoals Othello. En zijn vrouw Emilia, kan die wel op tegen de schoonheid van Desdemona, Othello’s nieuw lief? Jago wilt wraak en daarvoor is hij bereid alles en iedereen te vernietigen. Het is erg een vaandeldrager te zijn. Het is moeilijk om Jago te zijn. Maar het moeilijkste van als is het om een konijn te zijn. Azen, een stuk over jaloezie en bedrog, doorspekt met die geweldige taalvaardigheid en humor die Leue in elk van zijn schrijfsels weet te verwerken.