GUIDO BELCANTO & ROLAND
Bestel tickets

GUIDO BELCANTO & ROLAND

De Bovenste plank

LES STRATIERS DE LA CHANSON

Vraagt men zich af wie hier bij ons de meest vooraanstaande Folk en Blues artiest is, dan zal het antwoord unaniem luiden: ROLAND.

Vraagt men zich af wie hier bij ons de meest vooraanstaande zanger van het Levenslied is, dan is het antwoord klaar en duidelijk: GUIDO BELCANTO.

Beide artiesten zijn op hun respectabele leeftijd welhaast uitgegroeid tot mythische proporties, het zijn waarachtige cultfiguren, mannen van vele oorlogen en still standing strong....

'Soort zoekt soort' zegt ROLAND, het kon dus niet anders dan dat de 2 heren elkander op een dag zouden tegenkomen, het stond in de sterren geschreven.

Bovendien is er een link tussen de 2 waar je niet omheen kunt: ze zijn allebei begonnen als straatzanger! Zoiets schept een band die niet te onderschatten valt. Ze speelden muziek om te overleven en waren content met wat hen werd toegestopt. Ze gingen het avontuur aan en dachten geen moment aan een 'carrière'. 2 straatzangers die de handen in mekaar slaan, dat zijn dus de Stratiers van het Chanson

Dat de muziekgenres waarin beiden actief zijn op het eerste zicht weinig gemeenschappelijk hebben, is bedrieglijk. Guido is een absolute kenner en liefhebber van folk- en bluesmuziek en Roland is zeer goed op de hoogte van het genre dat men smartlap noemt en kijkt daar absoluut niet op neer.

Bij een eerste gesprek tussen de 2 over het repertoire dat ze willen spelen, kwam er na een kwartier tijd al een tiental songs tevoorschijn die ze beiden in het hart dragen. Oude cowboyliedjes van Rambling Jack Elliot, de smartlappen van de Zangeres zonder Naam, de blues van Ferre Grignard....liedjes in het Vlaams, Engels, Frans en zelfs Spaans.

De liederenschat en kennis van het oude repertoire die de 2 stratiers bezitten is vrijwel onmetelijk. Voeg daaraan toe het rijke, gevarieerde, sublieme gitaarspel van Roland en de mooie doorleefde stem van Guido en je hebt een gouden combinatie.

De band die de 2 oudstrijders zal ondersteunen is niet van de minste: Ad Cominotto (vooral bekend van zijn samenwerkingen met Arno) op accordeon en piano, Jasper Hautekiet (Rythm Junks, Bony King, Douglas Firs enz) op contrabas en Jeroen Stevens (Tom Pintens, Ultima Vez, DAAU, Lais enz.) op drums

Een niet te missen muzikale hoogmis.