The Godmother
Bestel tickets

The Godmother

Toneelkring Het Heidebloempje

De familie Carleani is in rouw…deze hardwerkende, goudeerlijke maffiafamilie die uit de verkoop van drugs een bescheiden inkomen haalt, is haar stamvader kwijt. Inderdaad, Marino Carleani, hun Godfather, werd lafhartig vermoord door Don Pietro Rupo, de maffiabaas van een rivaliserende drugsbende. De weduwe van Don Carleani neemt de zaken waar en vertrouwt op haar ietwat simpele en achtergebleven zoon Sonny en haar bodyguard Angelo. De poppen gaan aan het dansen wanneer Isabella Rupo, de dochter van Don Pietro, op de proppen komt en er sprake is van verstandshuwelijken, vendetta’s, onmogelijke liefdes met de niet zo onschuldige Eef, in de weg lopende RVA controleurs en veel, veel misverstanden.

Voeg daarbij nog de tussenkomsten van de nieuwe huishoudster Kelsey en haar onmogelijke bazin Rita, een door wraak en geweld verblinde dementerende grootmoeder Donna Brunella en u hebt de Heidebloempjes in hun natuurlijke biotoop : die van naamsverwarringen, misverstanden, tramelant en hopen flaters die aan elkaar geregen worden door talrijke malentendu’s…

The Godmother is een prachtige, moderne maffiaklucht geschreven door Luuk Hoedemaekers in welke de gulle Vlaamse lach nooit veraf is. Het stuk is een hele vlotte komedie met veel beweging waardoor de voorstelling raast als een trein.